Følg os på
  
  
  
  

Tartels kapelmester

Hyldest til Henrik Krogsgaard

Hele Danmarks kapelmester


Krogsgaard har arrangeret adskillige af de musikalske danske værker, vi har hørt og sunget med på igennem de sidste 50 år.


Krogsgaard vil mange danskere over 40 ĂĄr huske med dirigentstokken i hĂĄnden.

Nogen husker også Henrik fra sine helt unge år, hvor han selv var et navn som popstjerne, sanger og artist. Her en ung Henrik Krogsgaard som cover-boy på sin egen plade 'Henriks Dansk Top Favoritter' (vinyl fra 1969), fotograferet på sit karakteristiske hammondorgel for Bredgade-enden af Sankt Annæ Plads.

De fleste danskere kender navnet Henrik Krogsgaard.

Henrik Krogsgaard (født 27. april 1951) er dansk erfaren og talentfuld komponist og kapelmester, der er manden bag Tartels musikalske verden. Med sine årtiers erfaring med og passion for musikledelse har han formået at skabe et musisk univers, der både appellerer til børn og voksne, og som indfanger atmosfæren og værdierne i vores tartelet-restaurant.

Krogsgaard blev allerede folkeeje i en alder af bare 16, da han første gang tonede frem på skærmene i de danske hjem som dirigent for Underholdningsorkestret. Senere blev han fast kapelmester på Danmarks Radios største underholdningsudsendelser, f.eks. i Otto Leisners 'Den Gyldne Pil' og siden i de danske melodi grand prix'er op igennem både 1980'erne og 1990'erne. Han var desuden kapelmester for Cirkusrevyen i hele 15 år.

Henrik Krogsgaard satte sig første gang ved flygelet, da han var blot fem år. Som dreng sang han i byens domkirke med Københavns Drengekor. Dagen før sin 18-års fødselsdag blev han engageret som kapelmester hos Cirkus Schumann i Cirkusbygningen i København.

Krogsgaard begyndte sit arbejde med at udvikle Tartels lydunivers ved at dykke ned i vores mission og i tartelettens historie. Han besøgte restauratøren flere gange for at indfange ånden og smage vores smørbagte tarteletter. Gennem samtaler med både medarbejdere og familier fik han en forståelse af, hvad der gør Tartel til et særligt univers.

Undervejs arbejdede Henrik Krogsgaard tæt sammen med vores hold af tartellers for at sikre, at melodier, tekster og dramaturgi afspejlede Tartels særlige stil. Vores repertoire skulle både være ørehængende og sjovt, samtidig med at det skulle vække en følelse af hygge og samhørighed. Sange, vi alle kan synge med på og ikke kan undgå at blive i godt humør af. Alle på dansk, naturligvis.

Vi er stolte af at arbejde sammen med Henrik Krogsgaard og er taknemmelige for hans kreativitet og engagement i at skabe Tartel - en ny mĂĄde at forene musicalshow med det at gĂĄ ud at spise.


Henrik har som Tartels kapelmester medvirket i rekrutteringen af alle Tartels syngende tjenere (tartellers) og været med som panelist ved Tartels auditions siden start. Her fotograferet i august 2022 ved forberedelserne til premieren på vores første restaurant, Tartel Rødovre Centrum.


Krogsgaard på Tartels store røde gulv. Besigtigelse af byggearbejderne før vores restaurant-åbning. Juli 2022


Kapelmesteren er en hyppig gæst i musikstudier landet over, både som musiker og instruktør. Her til indstudering før en Tartel-indspilning med Tartel-børnene i Københavns nordvest-kvarter.